Svenska Målvakter och Målvaktstränare på Export

Det finns 439 svenska ishockeyspelare som spelar ishockey utomlands. 56 av dessa är målvakter! Vissa av spelarna och målvakterna lever gott på sina arbeten, andra klarar sig bra och vissa gör det samtidigt som man pluggar, söker en erfarenhet utomlands eller jobbar på sidan om.

För att dämpa din nyfikenhet kan jag nämna att just nu är det nio Svenska målvakter i NHL, sex i AHL och fyra i KHL. Ytterligare 17 målvakter återfinns i olika ligor i Nordamerika och 20 i europa!

När det gäller målvaktstränare är det svårare att veta men av de jag har koll på så har vi två målvaktstränare i KHL, två i Schweiz, två i Tyska DEL, en i Österrike och en i Norge!

Ovanstående visar att arbetsmarknaden för en hockeymålvakt är stor, det är inte bara SHL och Allsvenskan här hemma som behöver bemannas. De som inte når den nivån har andra möjligheter att ändå ”jobba som hockeymålvakt!” Andra tar avstamp i de svenska högsta ligorna ut i världen. Även för målvaktstränare finns möjlighet till utveckling via jobb i annat lag, utvecklande genom annan kultur, annat språk och kanske, nya målvakter!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s