Nu har allt börjat!

Nu har allt börjat! Säsongen är igång! Härligt!

Jag tänkte inte gå igenom alla målvakter i SHL som jag gett mig på inför tidigare säsonger. Det finns det så många andra som gör. Många listor över det ena och det andra och då blir man bara en av alla dessa tyckare. Kan däremot refflektera lite över starten av SHL, även om det knappt kommit igång.

Intressant att se matchning och hur unga/ orutinerade målvakter tar sig an utmaningen att spela bra när de får chansen. Oavsett att de sett bra ut under träningsmatcher så gäller det när serien är igång och då gäller det att vara lika trygg i sitt spel och i sin spelidé när poäng står på spel! Det har en hel del gjort! Jag tänker närmast på Joel Lassinantti i Luleå, Adam Reideborn i Modo och Stefan Steen i Växjö. Nya, unga som tar för sig. Intressant att se hur klubbarna går vidare. Den trogna bloggläsaren kommer kanske ihåg att jag skrivit om NHL klubbarnas matchning. En etta är etta, oavsett vad som händer. Han ska känna den tryggheten. Sen är det utmärkt att den ”tänkta” tvåan kan ta matcher, laget känner sig trygga med honom och att han får en bra start i sin nya klubb, i sin nya roll.

I övrigt är det roligt att se Mikael Tellqvists start i Djurgården, att Markus Svensson fortsätter som han avslutade förra säsongen och att Erik Ersberg är tillbaka i svensk hockey igen!

När det gäller utländska målvakter i SHL är de i år fyra. Julius Hudacek Örebro, Bernhard Starkbaum Brynäs, Mantas Armalis Djurgården och Justin Pogge Färjestad.

Nya målvaktstränare i SHL är Anders Persson DIF, Nizze Landén LHC, Kristoffer Ericsson ÖIK, Gusten Törnqvist LHF och Jonathan Höjd FBK.

Appropå att allt har börjat! Vi har trampat igång vår podcast om Målvaktsspel också! Säsong 3, första avsnittet var vårt 50e i ordningen! Hoppas du lyssnar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s