Tre Kronor On Tour

Nu börjar snart vår resa inför VM i Minsk!

Som det har varit de senaste åren spelas Hockey Challenge Cup matcher veckorna inför VM. Vilket är bra på flera olika sätt! Dels är spelarna som har spelat klart i sina klubblag färdiga med isen i sina hemmahallar, de får träna och spela matcher och hålla igång inför VM. Men det är också ett utmärkt tillfälle att få in nya, i de flesta fall yngre, spelare i Tre Kronor. Det tar tid att bli landslagsspelare. De flesta måste växa in i tröjan. Lära sig vårt spel, att spela landskamper, vilket är något helt annat än vardagen i SHL! Att skaffa erfarenhet och vara mer rustad för att bli uttagen till matcher mot Finland, Tjeckien och Ryssland som spelas under säsongen. Det är också intressant att se vilka som ”passar” för internationella matcher. Vissa spelare blommar ut då, och de senaste åren har någon av de nya tagit sig hela vägen till VM!

Det är alltid intressant att se reaktionerna när vi tagit ut en trupp. De ökar ju i och med alla sociala medier. Naturligtvis vill Brynäsare se massor av Brynäsare i Tre Kronor, Leksingar vill se sina spelare. Någon journalist vill se sin bror uttagen etc. Det som bara insatta förstår är dels att man tar ut ett lag efter olika roller att fylla. För dessa tror jag det är intressant att utifrån egna erfarenheter försöka se vilka som får vilka roller i just den uttagning som gjorts. Och se om ens egna tankar stämde då man senare ser matcherna! Ett faktum som också är svårt att inse om man inte är mer insatt är att vi, mitt i brinnande slutspel, inte har tillgång till de spelare som fortfarande är i spel. Dvs de i kvalserien, semifinallagen Skellefteå, Färjestad, Linköping eller Växjö. KHL lagen som fortfarande är i spel eller från NHL där alla lag fortfarande spelar. Full respekt för att man har en åsikt, vilket är bra, väldigt lite eller rättare sagt ingen respekt för de som pekar ut namn i truppen och ifrågasätter deras medverkan och uttagning när de inte ens hunnit visa upp sig!

Den trupp som nu är uttagen kommer att förändras i takt med att semifinalerna, KHL slutspelet och NHL är färdigspelade. Vissa spelare kommer vara kvar medan andra ersätts.

De målvakter vi tagit ut känns spännande att få se och jobba med, Linus Ullmark som blev tilldelad Honken Trophy som bäste målvakt i SHL under säsongen har varit med tidigare under säsongen. Oscar Alsenfelt har också gjort en fantastiskt bra och jämn säsong i sitt Leksand, han har varit nära en plats tidigare men nu är det dax!

Vår resa börjar måndagen den 7 april då vi reser till Schweiz för två matcher mot vår VM final motståndare från i våras. Veckan därefter möter vi Danmark i Ängelholm (16/4) och Malmö (18/4). Sen åker vi till Östersund där vi möter Norge (23/4), returmöte i Sundsvall två dagar efter (25/4). Vid den här tiden har vi hunnit få hem några NHL spelare som kan vara med under Oddset Hockey Games i Globen och på Hovet, sista turneringen i Euro Hockey Tour för säsongen! Vi möter Tjeckien (1/5), Finland (3/5) och Ryssland (4/5).

Därefter är vi redo för VM i Minsk, Vitryssland den 9-25 maj!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s