Slutspel!

blogg_slutspel

Målvakterna kommer att avgöra slutspelet! Genom att vara bäst när det gäller. Eller att inte vara det. Lagen fick en vecka att samla styrkorna och det har fått effekten att hockeyfansen längtar! Snart är det dax! Som vanligt kommer jag inte tippa eller gissa eller tro hur det kommer att gå. Jag tittar på med vilka förutsättningar lagen, ur ett målvaktsperspektiv, kliver in i sina kvartsfinalserier.

Färjestad har elitseriens bästa målvakt, statistiskt i Alexander Salak. Men Luleå vinner den totala räddningsprocent-ligan med 93,17. Linköping har flest nollor med 9 st. Brynäs och Frölunda minst med 5. Luleå har släppt in minst mål: 94 st! Brynäs mest 156 st. Modo har fått mest skott mot egen målvakt, 1684 skott. Skellefteå har minst, 1372 st.

Kvartsfinallagens räddningsprocent som sätter ett betyg på målvakt/ försvarsspel under säsongen ser ut som följer:

  • Skellefteå 92,57% – Brynäs 90,42%
  • Färjestad 93,12% – Modo 92,70%
  • Luleå 93,17% – Frölunda 92,23%
  • HV71 92,42% – Linköping 92,28%

En hel del jämna, målsnåla matcher kan man tro. Där man i många fall måste skjuta 12-13 skott för att kunna göra 1 mål… Måste man göra 4 för att vinna matchen då får man se till att ta sig fram till motståndarens mål och skapa chanser!

Snart börjar det!

***

MålvaktsPoden #6 finns på http://www.hockeyakademin.se och på itunes sedan i fredags! Håll koll där, nytt avsnitt under veckan!

**

Fjorton målvakter har spelat mer än 40% av matcherna i elitserien i år. Samtliga slutar med en räddningsprocent över 90%. 8 av dessa 14 är svenska målvakter.

*

4 målvakter har fått speltid i Frölunda. 3 målvakter i Linköping, Modo, HV71 och AIK. Resten av lagen har använt sig av 2 målvakter. Den som spelat mest är Julius Hudacek, Frölunda med 2894 min. Minst Viktor Kokman, HV71 med 47 sek…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s