Vrid på huvudet

På SHI har vi en vecka som vi kallar SHI League. Taktisk individuell träning, nästan bara matcher med videoanalyser och några få träningspass, men desto mer träningstips!

För att vara exakt såg jag, mer eller mindre 33 matcher på fem dagar. I vart fall det som hände mot målen och målvakterna. En detalj som ofta återkommer i feedbacken är att vrida på huvudet och skaffa information om vad som händer i slottet eller på bortre sidan, när spelet tex. är nere i hörnet.

När motståndaren har pucken på bladet kan passet komma och då är det viktigt att ha koll på om det står någon bakom/ framför, om det är en left eller rightskytt och var de egna spelarna befinner sig för att kunna bryta ett ev inspel. HUR bråttom kan det bli?

Det här är svårt att komma ihåg och måste tränas och påpekas ofta och mycket! Man underlättar givetvis svåra situationer och man kan kommunicera med sina medspelare för att få hjälp med markering och det kan man bara göra om man själv, som målvakt ser vad som händer och vilka hot det finns framför kassen.

Om du får en eller flera matcher filmade, titta på hur du rör huvudet och vad du gör för att skaffa information om hur det ser ut runt omkring dig. Det är intressant att se skillnader på de som är bra på detta och har en plan och de som är helt omedvetna…

Bilden du ser är från en landskamp mot Ryssland, förra säsongen. Viktor Fasth som är väldigt bra på att se, vrida på huvudet och kommunicera – tittar in i banan Ryssen är på väg mot pucken i hörnet. Viktor får koll på vart motståndare och medspelare befinner sig. Han kommer titta in i mitten några gånger till innan situationen är över.

Låter SHI league intressant för dig? Nästa sommar är den för spelare/ målvakter födda 1998/1999. Bara 6-8 målvakter får plats så skynda… Följ länken >>>

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s