Oddset Hockey Games & Målvaktskonvent

Svenska Ishockeyförbundet hade ett Målvaktskonvent under Oddset Hockey Games, det första någonsin och det blev succé! 95 anmälda målvaktsinstruktörer samlades under lördagen och söndagen för att lyssna på föredrag, vara delaktiga i diskussioner och byta erfarenheter med varann. Dessutom var åtta av elitserieklubbarnas målvaktscoacher på plats och vissa av dem hade punkter i programmet.

Jag tog upp tio olika tankar om målvaktsspel och utbildning av idag och tog hjälp av de andra elitmålvaktscoacherna. Vi bollade och diskuterade de tio tankarna och åhörarna blev ”tjuvlyssnare” till vårt erfarenhetsutbyte. Kul att testa nytt! Under söndagen hade vi en gemensam paneldebatt. Tyvärr hann jag inte vara med och lyssna på de andra föredragen eftersom vi hade träningar och förberedelser med laget.

Turneringen slutade återigen med vinst! Vinst senast i Moskva och vinst senast i Globenturneringen. Bra och säkert en bra reklam för Tre Kronor inför hemma VM! Vi släppte in ett mål per match (+ ett straffmål mot Tjeckien) samtliga med en spelare utvisad. Det tyder på ett stabilt försvarsspel över hela plan och storspelande målvakter i Viktor Fasth och Johan Gustafsson!

Resultatet tar oss till förstaplatsen i den totala tabellen i Euro Hockey Tour. Sista turneringen spelar vi i april (veckan före VM) i Brno, Tjeckien…

Många viktiga elitseriematcher kommer att spelas innan dess!

Foto: Fredrik Lindgren

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s