Nu ska det avgöras….

Det är ett tufft läge nu. För många lag i elitserien. När ca 40 omgångar har spelats, några har spelat 39, andra 40 och några 41 matcher… så är det otroligt jämnt! Vi utgår från nuläget. Skellefteå, Luleå och Brynäs har de tre första platserna inom fem poäng. Timrå som är sist har 17 poäng till närmsta streck. Däremellan finns resten av lagen inom sju poäng. Fyran Frölunda 63 och elvan Djurgården 56… En trepoängare betyder mycket, två i rad betyder en hel del och skulle någon ta tre segrar i rad så har man skaffat någon typ av arbetsro… Men blir det tvärtom… då sjunker laget i tabellen… som en sten! För hockeysupportern är detta en fantastisk dramatik. Samma som elitserien innehållit tre säsonger i rad. För fansen är den frustrerande jobbig. För ledare och spelare är det en kamp på liv och död varje dag! Positiv energi måste in i varje spelare! Alla måste bidra med det på sitt sätt. Tränarna måste lyfta fram det som faktiskt var bra trots förlust. Se möjligheterna! Försöka vässa det som kan bli bättre vid vinst! För att ta steg i utvecklingen av spelet.

Om en vecka är det stopp för nya värvningar. Saker kommer att hända i spelartrupperna ända in på småtimmarna den 31 januari. Efter det har man det man har i spelarmaterial.

Säkert kommer det in någon målvakt mer. Antingen för att förstärka och byta ut eller för att bredda med erfarenhet om någon går sönder. Många viktiga beslut ska tas medan serien fortsätter. Många lag ser att de närmsta i tabellen alltid tar poäng när man själv förlorar… stressigt!

Vissa spelare och många målvakter älskar de matcher som gäller mycket. Nu spelas de var och varannan kväll, chansen att bli hjälte finns där hela tiden… det gäller att så många spelare som möjligt har samma känsla när de går ut till match.

Jag tror, kanske ingen vågad gissning, att vissa lag kommer att ha chans till slutspel, ingemansland och kvalserie inför seriens sista match. Så var det för Södertälje, Modo, Timrå och AIK förra säsongen. Scaryyyyy…..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s