Vi är bra!

Hemma igen från Tjeckien och Ryssland. Tankar efter turneringen är att vi ofta har den bästa målvakten i Tre Kronor! Visst är man väldigt färgad i den analysen men i vart fall har vi en av de bästa i varje turnering. I Channel One Cup fick Viktor Fasth pris som bästa målvakt efter sina två matcher och två vinster mot Tjeckien och Ryssland på deras respektive hemmaplan. Helt rätt såklart! Det finns ingen anledning att ha åsikter om de andra målvakterna men tittar man på statistiken dom hade med sig in i turneringen och jämför med deras prestationer är det ibland svårt att få det att överensstämma… Tänker kanske framförallt på den Finländske ”jätten” Mikko Koskinen som inte fick sina 200 cm i strumplästen att spela tätare än han gjorde mot Tjeckien då han släppte fem mål på 24 skott… Självförtroendet efter en hittills 94% säsongsupptakt lös med sin frånvaro.

Appropå längd. LÅNGA målvakter täcker mycket yta över målet och ger ingen garanti av att täta boxen mer. Jag tror framförallt att långa, stora målvakter kan inge en respekt hos motståndaren och förhoppningsvis ha nytta av sin egen vetskap om att man är STOR. Ska man vara stor som målvakt är det viktigare att tänka på bredden och hur man håller handskar och armar i förhållande till byxor och benskydd både i sidled och i djupled för att bli så stor som möjligt i boxen!

Men åter till inledningen – sträck på dig målvaktstränare i svenska lag oavsett var du befinner dig i ”näringskedjan” av svensk målvaktsutbildning. En del är i början av den, utbildar de små målvakterna, en del är där de blivit lite äldre, andra på junior och hockeygymnasienivå och några färre på elitnivå! Alla bidrar på sitt sätt till att vi får fram svenska duktiga målvakter till Tre Kronor – ni gör ett bra jobb! Fortsätt med det! God Jul!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s