JVM truppen presenterad

Årets JVM spelas i Calgary, Canada! Truppen presenterades av Roger Rönnberg idag. Att vara med om ett JVM är stort och otroligt kul, spelas det dessutom i Canada är det ännu större och ännu roligare! I Canada är hockeyn så stor och allt fokus ligger på turneringen oavsett om den spelas i en stor stad som Calgary. I JVM möts de bästa spelarna, punkt. Det är några få som lyckats ta plats i sina NHL klubbar som turneringen går miste om men i övrigt är världseliten samlad.

Truppen samlas runt lucia och återvänder, förhoppningsvis med glimmande guldmedaljer runt halsen runt trettonhelgen. Dom är borta länge. Men är man mitt i det känns det inte, man är som i en bubbla av hockey och tiden går fort. Ett rutinerat ledarteam har då tagit ut årets trupp och målvakterna är:

  • Johan Gustafsson, Luleå
  • Johan Mattsson, Sudbury Wolves
  • Anton Forsberg, Modo

Ser ut som ett mycket starkt målvaktsteam som kommer stöttas av målvaktscoachen Daniel Henriksson.

Jag har jobbat med JVM laget i många årskullar och varit med på turneringen tre gånger, två av dem var i Canada. Jag har många härliga minnen från de turneringarna, inte minst för att vi vann mycket matcher men vinst i de båda finalerna klarade vi inte, däremot i den sista turneringens bronsmatch. Håller tummarna för ett guld nu!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s