Vinnare vs Offer

I hockeyvärlden finns det många av båda sorter, bland utespelare och bland målvakter. En vinnare för mig är en spelare (inkl målvakt) som försöker, som är nyfiken och som strävar efter att utvecklas ytterliggare hela tiden. En vinnare kan vara bänkad vissa matcher, men det märks inte under träning. Vinnaren kör på, har en stark självkänsla och tror på sig själv. Därför kommer vinnaren till slut att alltid vara en vinnare, för sig själv och för sin omgivning. En vinnare ger alltid allt för att vinna och för att laget han spelar i ska få framgång. En vinnare behöver inte ha den bästa tekniken eller de bästa förutsättningarna för att bli bra i hockey, men han har en grym inställning och attityd till sin idrott. En vinnare spelar hockey så länge han vill, på någon nivå, för kärleken till hockeyn är stor och glöden att utöva den är lika stor.

Vad är då ett offer….!? Han kan varit framgångsrik i yngre år, ofta pga så kallad talang, när inte talangen räcker inser inte offret att han ska utveckla sig vidare, ”lägga manken till”, vara mer noggrann. Ett offer tycker att det är andras fel att han inte lyckas. Eller ”får chansen”, det är tränarens fel, eller skridskons fel eller att andra spelare har tur som lyckas. Ett offer saknar glöden att köra, att fortsätta försöka och att ge sig f-n på att bli förstemålvakt eller få mer speltid i laget.

Ett offer har ofta föräldrar som uttrycker sig på samma sätt och tillåter sin son att vara ett offer, tycker synd om och håller med. En vinnare har ofta ”vinnare” som föräldrar, peppar när det går tungt och försöker se möjligheter och positiva sidor.

Jag har stött på många hockeyspelare och målvakter som har varit och är vinnare, jag har också stött på offer – många av dem spelar inte hockey längre.

Du väljer själv, se dig själv ”utifrån”, är du en vinnare eller ett offer, bara du kan påverka det… Dina tankar styr ditt beteende och din inställning. Välj själv!

(Givetvis gäller detta även tjejer och då ska du läsa hon där det står han ;-))

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s