Bra AIK!

Markus Svensson värvades till AIK från Malmö inför säsongen. En värvning som var helt logisk, en rutinerad, framgångsrik målvakt som gjort ett antal säsonger som förstemålvakt i allsvenskan (Oskarshamn och Malmö). AIK förklarade tidigt att man trodde på Mackan och att han skulle slussas in i elitserien.

Han hade en tung inledning som de flesta känner till. Han stod upp för det, svarade i intervjuer och blev en erfarenhet rikare. Klubben stod bakom honom och fortsatte förklara för medierna att de trodde på honom och att han fortfarande är en kompetent målvakt. Det ovanliga var att många journalister skrev det som AIK ledningen deklarerade, ”att Mackan var en bra målvakt” vilket kunde läsas från många håll. Ovanligt… för att det vanligare är att de hade sågat honom… Bra medierna…:)

Tur för AIK i detta var att IK Oskarshamn fått en skada på sin tänkta förstemålvakt och behövde förstärkning. Men AIK hade koll, letade alternativ för att få igång Mackan, sökte bra matcher för honom så att han skulle få tillbaka känslan av vad han kan. Utflykten till sin gamla klubb gav trygghet och resulterade i det som eftersöktes. Mackan har spelat sex matcher (93,9%) och avslutade denna sejour med att hålla nollan borta mot topplaget Västerås. Alltså en win (AIK), win (Oskarshamn), win (Mackan) situation…:)

Har i tidigare inlägg eftersökt individuella planer för spelare och det gäller givetvis alla spelare, tycker AIK har lyckats bra i detta fall. Klubben fick även möjlighet att matcha sin lovande junior Niklas Lundström i Oskarshamn, två matcher i allsvenskan ger honom en portion erfarenhet för framtiden!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s