Luleå

David
Att medierna ser Rautio som ett osäkert kort har jag svårt att förstå efter förra årets debutsäsong. Det var förmodligen tack vare hans spel som tränare Rönnqvist valde att matcha dem i varannan match under en lång tid av säsongen. Ett förövrigt ovanligt sätt att matcha målvakter på elitnivå. David släppte in 2.16 mål per match vilket borde ge Luleå chansen att vinna alla matcher om han kan fortsätta på det sättet. Han står för ett konsekvent spel där han har bra koll på boxen och är rörlig efter isen. Förmodligen matchas han som förstavalet och ser säkert själv sin chans att spela många fler matcher den här säsongen. David är en gammal SHI elev, han kom ofta på camper i Stockholm men hade då dubbla efternamn Rautio-Berguv, jag har också jobbat med honom på läger med 85 landslaget.

Johan
Det är inte många 15 åringar som har spelat i allsvenskan. Det har Johan gjort! I Arboga säsongen 2006/2007, året efter spelade han sedan TV pucken. Han har spelat i landslaget alla säsonger sedan dess och debuterade till och med i Tre Kronor mot Lettland förra säsongen, (han stod de sista tio minuterna i en av matcherna). Detta för att beskriva den talang som Gustafsson besitter. Juniorspel i Färjestad följdes förra säsongen av spel i allsvenskan med Västerås. Nu i elitserien med Luleå och ev JVM spel till jul. Jag har haft Johan i J19 landslaget och i Tre Kronor under förra säsongen.

Jag är nyfiken på…
Om Jonas Rönnqvist kommer matcha målvakterna på samma sätt som han gjorde förra säsongen. Om David Rautio höjer sej från förra säsongen och tystnar ev kritiker och om Johan Gustafsson som så många andra unga talanger bara ser möjligheter och kör på…

Målvaktstränaren
Daniel Henriksson, den framgångsrike målvakten i Luleå, Färjestad, Tre Kronor, Sibir Novosibirsk och Linköping blev direkt målvaktstränare efter avslutad karriär. Han påbörjar nu sin andra säsong i klubben. En nogrann kille som vet vad han vill både som målvakt och tränare. Har även varit med J20 landslaget på en turnering i Lake Placid i början av denna säsong.

Annonser

En reaktion på ”Luleå

  1. Jag tror inte heller Luleå får det problem med målvakterna som media vill få det till. Tror David kommer spela minst lika stabilt som förra säsongen.

    En säsong han själv inte var helt nöjd med. Vilket ju låter bra för Luleå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s