Brynäs

Niklas
När röken lagt sej efter förra säsongen kunde Niklas se tillbaka på en säsong som han gjorde bra. Fick under säsongen konkurrens av en NHL meriterad målvakt, spelade på och återvann sedan förstaspaden. Han har utvecklats varje säsong och Brynäs har två bra elitseriemålvakter som kommer sporra varandra att höja sej ytterliggare. Jag har jobbat mycket med Niklas genom åren, han kom till SHI när han var 10 år, har gått på många camper, senast sommaren 2010. Har även haft honom i J20 landslaget och många olika läger i Svenska Ishockeyförbundet. Han är en nöjd vinnare och en tjurig förlorare… Har man inte fuskat lite har man inte försökt tillräckligt…

Honken
Kom hem till elitserien efter sex säsonger i Nordamerika där han fick spela mycket oavsett om det var i AHL eller i NHL. Med erfarenhet och framgångar med Tre Kronor och spel på hög nivå under lång tid var förväntningarna stora när han återvände till elitserien och Frölunda. Tyvärr var laget inte vad de tidigare varit och Honken fick mycket oförtjänt kritik och svåra matcher att vinna. Trots att han många gånger var lagets bästa spelare. Jag har jobbat med honom när han spelade i J20 landslaget. Han ser säkert fram emot denna säsong, han får jobba med sin ”gamla” målvaktstränare och komma hem till Gävle! En skön känsla som jag tror leder till framgångar för honom och för laget.

Jag är nyfiken på…
Hur Brynäs kommer att matcha sina målvakter, två kompetenta elitseriemålvakter! Utser man en att vara nummer ett… eller ”delar” man och hur kommer det påverka kvaliteén?

Målvaktstränaren
Pekka Alcén, har varit i klubben sedan 2005, förgyllt många unga talanger som passerat klubben och gått vidare till större uppdrag. Har även erfarenhet av två hockey VM med det Norska landslaget.

Annonser

En reaktion på ”Brynäs

  1. Ska bli spännande att se om Niklas lyckas sidsteppa Honken eller om Honken får en nytändning samt bättre öag mer hjälp och visar upp vilken bra målis han är!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s